Chocxo Legilo
Cho-cxo LegiloPuritanulo
Magyar Esperanto British

Magyar
Program letöltése (350k, Ver:066)
Forrás letöltése (65k, Ver:066)

A Cho-cxo Legilo kényelmi eszköz, ami eszperantó (és egyéb, pl. cirill ) szövegek olvasásához és átalakításához ad segítséget. Kalapos betűkkel jeleníti meg a szöveget, még akkor is, ha abban vegyesen használtak eltérő jelölésmódokat és fontkészleteket. A szöveg javítható, elmenthető RTF formátumban. A kalapos betűket egérkattintással írhatjuk be.

Sample Window

Ha szövegeket akarunk olvasni, akkor egyszerűen indítsuk el a Cho-cxo Legilót. Nyissuk meg pl. a levelező programot. Válasszuk ki az olvasni kívánt szöveget, majd másoljuk a vágólapra. A Cho-cxo Legilo figyeli a vágólapot, és ha az megváltozik, akkor megjeleníti a szöveget egy ablakban.

A Cho-cxo Legilo ismeri a leggyakrabban használt jelölésmódokat. A felhasználó ezekből tetszőleges csoportot választhat ki, amit a program a szöveg automatikus átalakítására használ. Ezen felül tetszőleges jelölésmód kijelölhető az aktuális szövegre.
Ha felhasználónak ez nem elég, akkor egyszerűen megváltoztathatja a jelölésmódok szabályait, vagy új jelölésmódokat vezethet be. Ehhez csak át kell írnia a szabályokat tartalmazó fájlt. (Pl. jelenleg nem teljes a magyar ékezetes és a Cirill karakterek megjelenítése, ezeket még bővíteni kell.)

A szöveg származhat:

Megszűnik az automatikus vágólap figyelés, ha a szövegen változtatunk, elmentjük, vagyis ha szerkesztőként használjuk a programot.

Egyéb lehetőségek:
Jelölésmódok: cx | c' | 'c | c^ | ^c | & #265; | stb.

Program segítség lapjai


Esperanto
Elŝutu programon (350k, Ver:066)
Elŝutu programtekston (65k, Ver:066)

Paĝoj de programhelpo


British
Download Program (350k, Ver:066)
Download Source (65k, Ver:066)